Issouf en Patricia trouwen

Op 16 december trouwden Issouf en Patricia. Enkele foto's laten je meegenieten van het feest...

De belangrijkste dag van hun leven begint om 9 uur 's morgens in de kerk. Patricia is katholiek, Issouf is moslim. Geen probleem in Burkina Faso, maar zo wordt er wel veel gefeest: in de kerk, in de moskee, en 's anderendaags nog een traditioneel feest thuis...

In Burkina wordt er nog aan de lopende band getrouwd. Vandaar dat er meerdere koppels tegelijk in de kerk trouwen. Deze keer zijn het er twee, soms zijn het er vier of meer.

De tweede etappe is het stadhuis van Tampuy (gemeente van de hoofdstad Ouagadougou). Ook hier is het aanschuiven geblazen, met al de trouwlustigen.

Issouf en Patricia leggen hun geloften af en zijn nu ook voor de wet in de echt verbonden.

Bij het buitenkomen van het stadhuis heeft zich een heuse menigte verzameld die het bruidspaar toejuicht. Geen rijst maar papieren snippers worden over Issouf en Patricia heen gegooid.

De menigte vormt een feestelijke stoet met muziek.

Dan is het feest voor familie, kennisen en sympathisanten. Een grote ruimte werd afgehuurd, met drank en eten voor iedereen. Ook in Burkina is trouwen duur.

Issouf en Patricia snijden de bruidstaart aan. Na het feest vertrekt Issouf naar de moskee, en ondertussen bereiden de ouderlijke huizen zich voor om bezoekers te ontvangen.