Kerstmis 2007

Aangezien kerst anno 2006 ongemerkt voorbij was, hadden we dit jaar een dubbele versie te goed. Met toeters en bellen, een kleine Chinese kerstboom en rode flikkerlichtjes hebben we onze schade van vorig jaar ingehaald. En als echte Bourgondiërs wilden we daar ook de nodige spijs en drank bij. Kom eens piepen hoe wij 25 december hebben doorgebracht.

De rode lichtjes die ons huis de allures van 'Petit Paris' gaven. (Hier in Burkina Faso wordt iets dat schittert en blinkt, 'Petit Paris' genoemd; iets wat in groten getale voorkomt, wordt aangeduid met 'Chine Populaire'.)

Voor de gelegenheid hadden we onze Belgische en vooral elders gepikte kookkunsten (dank je, Hasbi) bovengehaald. Alles viel onder de noemer 'prut' te brengen. Hieronder zie je het resultaat. (Als het er minder lekker uitziet dan het was, dan komt dat door de flits). Ons bezoek heeft het allemaal geapprecieerd. Let ook op de kerstboom achteraan op de tafel! En oh ja, we hadden per ongeluk een blaadje te veel van de scheurkalender getrokken. Het was wel degelijk de 25ste.

Met de wijzers van de klok (beginnen op 12 uur):

  • Onvervalst en echt vegetarisch konijn met pruimen en gedroogde mango's (!) (en dolo ofte sorghumbier i.p.v. Vlaamse bruine)
  • Pittige pureepatatjes
  • Gado Gado: salade (rechts) en pindasaus (links)
  • Dum aloo: aardappelen in pikante yoghurtsaus
  • The one and only 'dahl'
  • Ook met ons dessert hebben we behoorlijk wat succes geoogst: metserstaart (maar die staat niet op de foto). Hilariteit alom wanneer we het vertaalden naar het Frans: 'Gâteau maçon'.

Professeur Konfe met Sabine en links haar papa, Damien.

De enthousiaste enthousiastelingen uit de bib vorig jaar: Razack en Ibrahim

De feesten zijn de ideale gelegenheid om je eens in 't nieuw te steken. Een fotoshoot is dan ook onvermijdelijk. Links Safieta, rechts haar vriend Aziz.

Op beide foto's Hyacinth die zijn malin doet: zoals een echte m'as-tu vu zit hij in het zakje van zijn overhemd naar muntjes te grabbelen; of hij brengt een (lege) fles bier naar zijn mond.

Links Victorine en rechts Monique (bij haar vierden we kerst 2006). Op het vensterbankje achter Monique zie je een kaartje van het Heilig Hart van Jezus. Dat hebben we gekregen van onze boutiquier. Hij is moslim en hij veronderstelt dat wij Jezus adoreren omdat we kerstmis vieren. Hij wil dus dat Jezus een speciale plaats in onze living krijgt...

Ook de buren gingen in de houding staan voor een groepsfoto.

De roes werd 's anderendaags weggesnoept met heerlijke chocolaatjes uit Duitsland. Dank je Sebastian en Maria...