Ouagadougou

De hoofdstad Ouagadougou ligt op minder dan 200 kilometer van Ouahigouya. De verbinding is snel: met de bus ben je er op twee à drie uur. (Er ligt asfalt!)

1 - Place de la Révolution

Gigantisch leeg plein in het centrum van de stad. Het moderne gebouw rechts met de bruine vensters is de zetel van de BCEAO (Banque Centrale des Etats d'Afrique de l'Ouest).

2 - Straatbeeld

In Ouagadougou is er veel verkeer: auto's en vrachtwagens, maar vooral motorfietsen, brommers en fietsers. Wij slenteren te voet rond.

3 - Boombeeld

4 - Avenue de l'Indépendance

De Champs-Elysées van Ouagadougou verbinden het presidentieel paleis met de Place des Nations Unies (volgende foto) en vormen de belangrijkste as van de stad. De meeste ministeries liggen erlangs, en ook de ambassades zijn niet ver weg. Veel van deze diensten zullen in de toekomst verhuizen naar het nieuwe chique Ouaga 2000 .

5 - Place des Nations Unies

Mooi maar erg druk rondpunt van waaruit de vijf belangrijkste boulevards van de stad vertrekken. Gelukkig staan er rode lichten die werken en gerespecteerd worden. Helemaal in de verte zie je het presidentieel paleis.