Foto van de week

Oktober 2006

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december

Tour du Faso

2006/Week 44

De vierde rit in de Ronde van Burkina Faso kwam zaterdag aan op het Place de la Nation in Ouahigouya. Zeven maanden na de muur van Geraardsbergen stonden wij te supporteren aan de Avenue de Mopti. Een heuse fotoreportage vind je hier.

De zee

2006/Week 43

"La mer est une grande étendue d'eau salée" - zo leren de leerlingen uit het derde leerjaar wat de zee is. hoe het voelt om met blote voeten door het water te lopen, hoe de zilte lucht smaakt, hoe lelijk de gemiddelde badtoerist is, de angst als er een veel te grote golf aankomt,... dat kunnen ze zich niet voorstellen in een land zonder kust. "de zee" zal voor altijd "een grote zoute watervlakte" zijn, meer niet...

Met de zegen van god

2006/Week 42

Tijdens dorpsvergaderingen gebeuren de vreemdste dingen: in het dorp « Zom » begon een man klaaglijk te zingen. Het lied moest ons de zegen van god brengen.

Terug naar school

2006/Week 41

bijna 10 000 burkinese kindertjes uit de lagere school krijgen van BIBIR een uitzet schoolgerief. een tas met de nodige schriften en pennen voor een heel schooljaar. het t-shirt dat de jongeling op de foto draagt, is een restant van de monstercampagne van blaise compaoré die in november 2005 opnieuw tot president 'verkozen' is.

Water putten

2006/Week 40

Het water van een moderne put is een stuk properder dan dat van een traditionele put. Deze put in Koumna werd vernieuwd door OCADES. Maar daar blijft het niet bij. Hygiëne is ook belangrijk bij het ophalen van water (een propere zak), het transport (een proper recipiënt) en het bewaren (in een afgesloten kruik of jerrycan).

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december