Foto van de week

Februari 2007

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

2007/Week 9

De kinderen vinden het weerspiegelend venstertje op mijn motorhelm fantastisch. Langs alle kanten worden neuzen, monden, tanden en oren gekeurd. Ik zet het ding gewoon op om van baobab naar krokodillenvijver te snorren (en heelhuids thuis te komen).

Zeg niet te gauw: 't is weer een man

2007/Week 8

Een vrouwengroep in Soulou heeft vorig jaar van Bibir een graanmolen gekregen. Aangezien ze wat problemen hadden met hun boekhouding zijn we vorige week een 'recyclage' van de vorming gaan doen. Drie van de dertig vrouwen kunnen lezen en schrijven maar er is er maar één die het goed in de vingers heeft. De reddende engel was Issi, een man van het dorp die niet tot de groep behoort maar die de vrouwen met veel liefde kwam helpen schrijven en tellen. Issi is het tegenovergestelde van het cliché van een (Burkinese?) man die zijn vrouw maar al te graag aan het kookvuur en bij de kinderen ziet.

Zonnebaden

2007/Week 7

Niet alleen blanke toeristen houden van de zon. Ook krokodillen lusten er wel wat van, en niet alleen daarvan. Hoe minder water er in de meertjes staat, hoe beter je ze ziet.

De zwarte magie van de mobiele telefonie

2007/Week 6

Aan de put in een godverloren groentetuin staat een verhoogje. Voor de fetisj?
Neen: als je de drie trapjes bestijgt en je telefoon goed richt, dan kan je hier het netwerk van CELTEL ontvangen (één van de drie operatoren in Burkina Faso). Salif heeft het met zijn eigen machine geprobeerd en het werkt!

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december