Foto van de week

Juli 2007

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december

Boer vraagt regen

2007/Week 30

Een week zonder dat er een druppel uit de hemel valt. De grond droogt uit, het graan begint er slapjes bij te hangen. Boeren worden onrustig Tot gisteren eindelijk de verlossende zwarte wolken aan de horizon opdoemen.

Vrouwen geven het voorbeeld

2007/Week 29

Ze zijn nauwelijks geletterd, maar erg gemotiveerd. De vrouwen van Yam-Waya in Pobé Mengao beheren al 3 jaar een kredietfonds van om en bij de 3000 euro, goed voor bijna honderd leningen. Dankzij hun nauwgezette terugbetalingen kunnen ze nu op eigen kracht verder.

Ramoncito

2007/Week 28

Misschien een beetje een verloren foto, maar de man in kwestie is Ramon. Ramoncito voor de vrienden. Na meer dan twee jaar als anesthesist gewerkt te hebben in het ziekenhuis van Ouahigouya, vertrekt hij de 11de juli terug naar Cuba. Het is een latino pur sang die van tijd tot tijd serenades komt brengen aan het venster van de secretaresse van Bibir. Hij spreekt amper Frans, maar hij leeft in de waan dat iedereen zijn Spaans verstaat. In 1965 was hij een student van Alberto Granado, de man die samen met Che Guevara Zuid-Amerika heeft doorkruist op de motorfiets (... voor zij die de film Motorcycle Diaries gezien hebben van Walter Salles...). Als hij de naam Granado hoort vallen, begint hij honderduit te vertellen over de man. Tranen schieten hem zelfs in de ogen. Zijn leuze: "Het is beter 5 frank te investeren in je voeding dan aan je dokter." Volmondig mee eens. Zondag bruin brood met kaas...

Hamado gaat trouwen

2007/Week 27

De twee mannen op de foto bereiden Hamado's "pug-puusem" voor. Dat is de ceremonie waarbij de familie en vrienden van de man in kwestie, Hamado, de hand van een meisje gaan vragen. Bij de ceremonie ontvangt de familie van het meisje kolanoten en zout, traditioneel heel waardevolle producten.

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december