Foto van de week

Oktober 2007

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december

De laatste donderwolken

2007/Week 44

Schuif naar rechts voor een panorama van donderwolken, waargenomen en vastgelegd op de gevoelige plaat door heleen op haar motorfiets onderweg naar Barga.

Bloot

2007/Week 43

nu de regen sinds vandaag definitief uit de Sahel vertrokken is, blijft deze baobab zonder bladeren achter.

maar zelfs zonder kleren aan, schittert deze meid als geen ander…

Pinda's op school

2007/Week 42

sinds 1 oktober moeten alle kalizeta's en souleyman's terug naar school toe gaan. want 't groot verlof heeft uitgedaan! edoch, de pret is nog lang niet begonnen, want vooraleer met papier of schrijflei aan de slag te gaan, moeten eerst nog de pindanoten geoogst en gedroogd worden. de opbrengst van het veld van de school dient dan om de kas van de school te spijzen.

Stemmen

2007/Week 41

Noelie en Hamado, twee animatoren van Ocades, leiden een rollenspel. Ze demonstreren hoe de dorpsbevolking zelf het comité van hun waterpomp of waterput kan evalueren. Dat comité staat in voor het beheer en onderhoud ervan. Het stemmen gebeurt als volgt: scoort het comité volgens jou slecht op een bepaald punt, dan leg je een kiezelsteentje in het kommetje. Scoort het middelmatig, dan een boontje. Een goede score wordt gesymboliseerd door een maïskorrel. Als iedereen gestemd heeft, wordt er geteld. Zo wordt meteen duidelijk wat de mensen van hun comité vinden.

De spleet

2007/Week 40

Ook de pottenbakkersoven van Soulou heeft het hard te verduren gehad in het regenseizoen. Spleetjes en gaatjes moeten opnieuw gedicht. Met doorkloofde vrouwenhanden wordt er een nieuwe laag leem op gesmeerd. (En ze willen dit jaar leren lezen en schrijven!)

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december