Foto van de week

Maart 2008

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december

Vissen in het stuwmeer

2008/Week 14

Zaterdagavond aan het stuwmeer van Ouahigouya. Op de dijk probeerden wij ons hevelsysteem te testen om water naar de groentetuinen achter de dijk te leiden. We zijn niet in ons opzet geslaagd, maar gelukkig ging juist de zon onder en zorgde een visser voor de foto van de week.

Tomatendag

2008/Week 13

Van februari tot en met april zijn er tomaten te veel: de boeren kunnen ze aan de straatstenen niet kwijt. Daarom experimenteren Safi, Kini en ik om tomaten te transformeren tot tomatenketchup, tomatenpuree en tomatenconfituur.

Uitwisseling over uien

2008/Week 12

Dertig boeren uit vijf dorpen waar OCADES rond groenteteelt werkt, gingen deze week op studiereis naar Noungou. De boerenvereniging Teel Taaba in Noungou is al jaren bezig met onderzoek over bodemvruchtbaarheid voor uienteelt en naar technieken om uien te bewaren. Dat laatste is erg belangrijk, als je weet dat de prijs nu in de oogstperiode 3000 F (ongeveer 5 euro) per zak van 100 kilo bedraagt, terwijl je er in september - oktober tot 50000 F (80 euro) voor kan krijgen.

Afscheidsfeest

2008/Week 11

'Er is een tijd van komen en van gaan.' Het is een kaartje dat al twee jaar lang in ons huisje hangt. Heleens tijd van gaan is gekomen. Ze doet hier in Burkina Faso de boeken toe en zoekt andere oorden op… Lees meer.

Zware gieters

2008/Week 10

Twee meisjes vullen hun gieters in de waterbak van de groentetuin van het dorp Tougué. Het is het laatste beetje modderig water van het seizoen, want het stuwmeer staat bijna droog. De producenten die de teeltkalender niet gerespecteerd hebben, zullen met watertekort te kampen krijgen... de anderen hebben al geoogst.

2008: januari februari maart april mei

2007: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2006: juli augustus september oktober november december