Terug thuis

Ouahigouya, zaterdag 8 september 2007

"we moeten het kind niet met het badwater weggooien ", was de leus van ons eerste jaar in burkina faso. jaar twee wordt het jaar van "de waarheid zal wel ergens in het midden liggen". onze luttele weken in belgië hebben ons deugd gedaan. alles staat weer een beetje meer in perspectief..

ook in het land van yves is er voortdurend van alles te weinig: geld, huizen, auto's, eten, elektronica, en noem maar op. in ons sahelland ook. leuke babbels bijvoorbeeld (voor iedereen die er een voor ons over had: dank je wel; het is fijn te voelen dat onverschilligheid niet de hele wereld gegeven is). of chocolade. of bier. of noem maar op.

de terugreis naar burkina faso liep over casablanca. twee dagen heeft onze vakantie in de marokkaanse metropool geduurd en het was veel te kort. ongelofelijk hard genoten van de stijl van de marokkanen. het was een culinaire strooptocht langs des stads eethuizen en cafés. het afrikaanse marokko lijkt in de verste verten niet op de grauwe, soms agressieve vooroordelen die je in belgië vindt. de syrische uitbaatster van het hotelletje in ouahigouya had ooit beweerd dat het paradijs wel degelijk in afrika ligt, doelend op het land waar haar dochter woont: marokko. ze komt wel dicht bij de waarheid, denk ik.

intussen hebben we hier de draad weer opgenomen. "het jaar plannen", "aan de toekomst werken", "organiseren", en van dies meer. zo weinig te doen, en zo veel tijd :-) het voornemen om meer (nog meer) op onze website te zetten/schrijven. aan de toekomst werken. 's morgens opstaan en weten dat we de wereld mee helpen veranderen. aan jullie denken…

"If you have a place
to return to, you are free."